beats by dre cheap

Djed mraz vam priča

Djed mraz priča o prijateljima

U povjerenju, moram vam priznati:
Ne znam kako bih mogao podijeliti milijune poklona djeci širom svijeta da nisam imao pomoć svojih prijatelja...
Djeco, u ne tako davna vremena, kada su vaši roditelji bili mali i kada nije postojao internet i elektronska pošta, patuljci su mi pomagali obavljati svakodnevne poslove...

Vjerojatno ne bih uspio sakupiti sva vaša pisma sa željama. Zamislite samo koliko pisama dobijem svake godine...

Djed mraz priča o svojoj kući

Moja kuća se u Laponiji.  Zamolite mamu ili tatu da vam u atlasu ili na globusu pokažu gdje je Laponija i vidjet ćete kako dugo moram putovati da vam donesem vaše darove..

U svojoj kući ja, a naročito Baka Zima i Patuljak Zvonkec danonoćno čitamo pisma koja nam šaljete . Danas nam je ipak malo lakše. Postoji internet, pa ne moramo čekati da nam patuljci donesu poštu sa dječjim željama.

Tvornica igračaka 

U tvornici patuljci danonoćno proizvode igračke, slažu ih i pakuju, a potom stavljaju u veliko skladište koje se nalazi 8 katova ispod leda. U skladištu patuljci raspoređuju poklone i pišu adrese gdje ih moram dostaviti.

Kako raznosim darove

U davna vermena morao sam koristiti saonice koje su vukli irvasi.  Jelen predvodnik zove se Arčibald i ima svijetleći nos.

Svijetleći nos bio mi je neophodan  jer sam  kretao u podjelu darova po kućama tek kada je pao mrak. Bez rasvijete u vožnji događale su se razne nesreće. Zato sam odlučio nabaviti irvasa sa svijetlećim nosom. Posao nije bio nimalo lak, ali sam ga uspjevao uraditi zahvaljujuće mojim prijateljima patuljcima. Tako sam uz pomoć Arčibaldovog svijetlećeg nosa  mogao doći do svake kuće u svako doba noći.

Danas su zime puno blaže i više nema tako puno snijega. Odlucio sam  jelena Arčibalda pustiti u šumu da slobodno trči i traži hranu, a onda sam navio  Mrazobus u koji mogu staviti sve vaše darove i podijeliti ih na vrijeme.

 I danas me ponekad možete vidjeti na saonicama, ali to su rijetke prilike, samo ako ima dosta snijega...

 

 

SRETNA NOVA GODINA!!!!!!

 

Razboljelo mi se ljeto
http://razboljelomiseljeto.blogger.ba
27/12/2006 23:45